YKS’ye hazırlanan her öğrenci için Ocak ayı, hem fırsatlar hem de zorluklar bakımından kritik bir dönemdir. Bu ay, sınavın yaklaşmasıyla birlikte hedeflerinizi netleştirmeniz, çalışma stratejinizi daha da iyileştirmeniz için mükemmel bir zamandır.
Ocak Ayında YKS Öğrencisi Nasıl Çalışmalı?
Bu ay itibariyle sınava yaklaşık 5 ay kaldı. Daha önce belirlediğiniz hedefler üzerine yeniden düşünmek önemlidir. Neler planladın? Şu an ne durumdasın? İstediğin noktaya ulaştın mı? Bu soruları kendine sormalı ve dürüstçe cevaplamalısın.
TYT-AYT Dengesini Kur
Hala AYT’ye başlamadıysan başla! Sadece TYT çalışmaya devam edersen üzülerek söylüyorum ki bu sınavı kazanamazsın. Çünkü sana asıl sınavı kazandırsan kısım, AYT’dir.
TYT-AYT dengesini kurmayı öğrenmelisin. TYT, adı üstünde temel yeterlilik kısmıdır. Temelini aldıktan sonra netlerini 50-60’ın üzerine çıkartıp AYT konularına geç. Bu süreçte bir yandan TYT çalışmaya devam edeceğin için netlerin artmaya devam edecektir.
TYT-AYT dengesini daha iyi anlamak için “TYT’yi ne zaman bitirmeliyim? AYT’ye ne zaman başlamalıyım?” yazımızı da mutlaka okumalısınız 🙂
Eksiklerini İyi Analiz Et
Unutmamalısın ki TYT inişli çıkışlı bir sınavdır. Bu aylarda yaptığın denemelerde yanlışının çıkması seni üzmesin. Çözdüğün TYT genel ya da branş denemelerindeki yanlışlarını iyi analiz et ve eksik konularını belirle. Bu konular üzerine yoğunlaş. Bitirdiğin konuların tekrarını yap.
Yarıyıl Tatilini Değerlendir
Bu ay önünde tam 15 günlük bir tatil süreci var. Eksik konularını tamamlamak, yeni konuları öğrenmek, netlerini ve çalışma temponu arttırmak için harika bir fırsat. Bu fırsatı doğru değerlendirenler on adım öne geçecek ve ikinci döneme bomba gibi başlayacak. Bu yüzden yarıyıl tatilini şimdiden planla.
Motivasyona Değil Disipline İhtiyacın Var
YKS hazırlığı uzun ve meşakkatli bir maraton gibidir. Her an mutlu ve ders çalışmaya çok istekli olamıyoruz. Bitiş noktasına yaklaştıkça da ders çalışmak için motivasyon bulmak zorlaşıyor. Bu yüzden hedeflerinize ulaşmak ve bu yolun sonunda “başardım” diyebilmek için motivasyona değil disipline ihtiyacın. Ancak disiplinli olmayı başarabilirsen kazanacaksın!
Kalan Zamanı Planla
Ocak ayı, kalan süreyi en etkili şekilde değerlendirmek için stratejik bir planlama yapma zamanıdır. Hangi konulara daha çok vakit ayırmanız gerektiği, hangi alanlarda eksikleriniz olduğu ve bu eksiklikleri nasıl gidereceğiniz üzerine yoğunlaşmalısınız.
YKS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
YKS sınavına girmeden önce deneme sonuçlarınızdan ortalama puanınızı hesaplayabilir ve hedeflediğiniz üniversiteye yetip yetmediğini öğrenebilirsiniz. Bunun için birçok hesaplama aracı bulunsada doğru verilere ulaşmak zordur. Doğru ve güvenilir bir hesaplama yapmak için PuanGO’yu kullanabilirsiniz.
YKS Puanınızı Hesaplamak için tıklayınız.